T: 24 45 08 66 – M: info@laerlet.dk

Farver for børn

kr. 59.00 incl. moms

Lærlet-pladen med farver kan bruges til det lille barn, der skal lære farverne.

Peg f. eks. på (gul) og spørg, hvad barnet kender, der er gult ?

PS. Lærlet-pladen med farver kan naturligvis også bruges, når ordene for farverne skal læres på andre sprog.

Kategori:

Med Lærletpladen med farver for børn kan du lære dit barn om farvernes navne. Barnet interesserer sig tidligt for de forskellige farver og reagerer på de forskellige nuancer. Pladen kan også anvendes til at træne de lidt ældre børn i farvelære. Du kan kombinere pladen med farver med farveblyanter eller "tusser"

Kan børn se farver?

Det lille barn kan allerede meget tidligt se farver, når det er ca. halvandet år kan det skelne farverne fra hinanden. Det er dog almindeligt, at de i flere år bytter om på begreberne. Måske har du hørt barnet begejstret fortælle om en rød bil, der kører forbi - og i virkeligheden er bilen blå. Det hænger sammen med at sprog og syn ikke endnu helt er koordineret.

Farveforståelse

Farveforståelsen hos små børn udvikles i gennem flere år og det er helt normalt, at barnet bytter om på begreberne helt op i 4-5 års alderen. Det er derfor vigtig at du er bevidst om hele tiden at tage farvernes med i dagligdagen. F. eks. tal om farverne på madvarer, tøj og andre objekter fra hverdagen. Farveforståelsen er en kombination af både øjnenes og sprogets udvikling, som starten kort efter fødslen.

Du kan læse mere om udviklingen af dit barns øjne på Optikerforeningens hjemmeside 

Lærlet-pladen med farver for børn er en god hjælp i hverdagen. Brug den som reference, når du forklare dit barn om farver

Farver for børn er gode kategorier

At kunne kategorisere har betydning for hvad og hvordan barnet forstår. Det er en hjælp til at systematisere og få overblik og dermed en bedre forståelse af verden omkring os. Farverne er vigtige kategorier, som barnet har behov for. Det starter med grundfarverne gul, blå, rød og grøn. Senere finder det ud af, at farverne kan nuanceres i mange varianter, som igen danner nye kategorier, mørke farver, lyse farver osv.