T: 24 45 08 66 – M: info@laerlet.dk

Jeg er gang på gang blevet opfordret til at skrive noget om, hvordan man støtter og hjælper sit barn med at lære. Før jeg starter, må det dog være på sin plads at fortælle lidt om mig selv – og hvorfor i alverden jeg tillader mig at “kloge” mig på et så vigtigt område:

Bogstaver har hele mit liv fascineret mig. Tænk, ved at sætte disse 29 tegn sammen på forskellig måde, kan de give os alle ord – og vi kan på den måde læse alle de skønneste, sjoveste og mest uhyggelige eller spændende historier.

Det er dog så vidt forskelligt, hvor let et barn lærer at læse – jeg havde let ved det, men jeg husker en episode, hvor min lærerinde – jo jo, det hed det dengang –  Frk. Christensen roste en af mine klassekammerater til skyerne, da han læste. Jeg var noget forundret! Her havde jeg læst fejlfrit og bare fået et “godt”, mens han havde læst mange fejl, men fik at vide, at “det var rigtig rigtig flot??

Senere forstod jeg, at jeg havde haft en meget dygtig dansklærer, der forstod børns forskellighed!

Om det har været Frk. Christensen eller andre, der har inspireret mig, ved jeg ikke, men resultatet har været, at jeg læste til lærer –  og i resten af mit arbejdsliv har læringsprocesserne i forbindelse med bl.a. læsning været min store interesse.

Hvorfor læser nogle børn uden videre? Hvorfor er der så store vanskeligheder for andre? Hvordan kan vi voksne hjælpe og støtte – og ikke mindst gøre indlæring interessant og sjov for børnene?

Min tilgang har altid været, at vi fagpersoner naturligvis skal have vores viden og faglighed helt på plads, men det vigtigste  er samarbejdet med barnets forældre, det er helt fundamentalt – for I forældre er det allervigtigste i jeres barns liv!

Lidt fakta om mig:

Jeg er uddannet lærer med dansk og historie som linjefag. Senere byggede jeg ovenpå med Speciallærer-uddannelsen, hvor mine specialer blev “svære læse-stavevanskeligheder” og “socio-emotionelle vanskeligheder”.

Jeg har arbejdet som lærer i folkeskolen, som specialundervisningskonsulent i PPR og som konsulent v/ Videncenter for Specialpædagogik (ordblindhed)

Og nu: ja, jeg underviser stadig en smule i privat regi, når læsningen er gået helt skævt for et barn. Derudover udvikler jeg sammen med min mand Henning (indehaver af grafisk virksomhed) forskellige meget enkle materialer (Lærlet), som på en let og enkel måde kan bruges derhjemme, når man gerne vil støtte sit barn.

For det allervigtigste er, at det skal være sjovt at lære!